САМО В ПИК: Фалшива снимка в основата на "Барселонагейт"

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Фалшива снимка в основата на "Барселонагейт"

169267
на 15.02.2022
САМО В ПИК: Фалшива снимка в основата на Барселонагейт
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Фалшива снимка на Бойко Борисов с футболиста Станко Йовчев, който е брат на манекенката Борислава Йовчева, стои в основата на "Барселонагейт", научи ексклузивно ПИК. Припомняме, че димката, че лидерът на ГЕРБ има къща в Барселона, където живеела манекенката Борислава Йовчева, беше пусната отново през последните дни уж с получен доклад в МВР от Испания, където фигурирало името на бившия премиер.

препоръчано

В медиите се появиха и публикации, че в т.нар. "доклад" фигурира и снимка на Борисов, където той се ръкува с футболиста Станко Йовчев. Истината обаче е съвсем друга. Играчът, с който бившият премиер се здрависва в публикуваната от Ел Периодико снимка е на тунизийския футболист Аймен Белаид.

Случайност или умишлена фалшификация - оказва се, че в публикацията на каталунското издание "Ел Периодико", което гръмна с информацията, че бившият министър-председател на България Бойко Борисов е разследван за пране на пари.

Водещата снимка на материала е от футболен мач между Витоша Бистрица и Локомотив Пловдив от 1/8-финалите на турнира за Купата на България, на която Борисов се ръкува с един от играчите. Той е описан като Станко Йовчев, брат на спряганата, че има отношения с с бившия премиер Борислава Йовчева. На кадъра обаче е запечатано ръкуването му със защитника Аймен Белаид, който по-късно игра и в Левски.

Именно тази снимка е попаднала и в материалите, изпратени до МВР, за които преди минути стана ясно, че са без автор и без посочване на източник на информацията.

Припомняме, че от специализираната прокуратура официално обявиха, че при тях са получени 219 страници по разследването за въпросната къща в Барселона, които са на испански език и тепърва е започнало преводът им. От ДАНС пък са предоставени едва 26 хвърчащи страници, които са предимно медийни публикации и снимки на Борисов с футболист, за когото се твърди, че е братът на Борислава Йовчева - Станко. На снимката обаче е Аймен Белаид.

Убедете се сами.

Медийните публикации, разпалили "Барселонагейт". На снимката е посочено, че Бойко Борисов се ръкува с брата на Борислава Йовчева - Станко Йовчев.

Всъщност Борисов се ръкува с тунизийския футболист Аймен Белаид.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК