"Стандарт енд пуърс" зашлеви Радев: Потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива

НАЙ-ВАЖНОТО

"Стандарт енд пуърс" зашлеви Радев: Потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива

175938
на 28.11.2020
Стандарт енд пуърс зашлеви Радев: Потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Автор:   ПИК

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB/A-2, съобщиха от финансовото министерстно.

препоръчано

Перспективите пред страната остават стабилни с положителна перспектива - и за чуждестраната, и за местната валути.

Това е авторитетният отговор на изявленията на президента Радев от вчера, който изсипа недоказани твърдения за опоскана държава, провален бюджет и икономически хаос, коментират икономисти пред ПИК.

Припомняме, че в последните месеци Фич потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България с положителна перспектива - BBB, а Moody"s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива, съобщиха от министерството на финансите.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това