10 пенсионирани адмирали арестувани в Турция

Балкани

10 пенсионирани адмирали арестувани в Турция

7690
на 05.04.2021
10 пенсионирани адмирали арестувани в Турция
Автор:   ПИК

Анкарската прокуратура издаде заповеди за арест за 14 пенсионирани адмирали, подписали декларация за проливите Босфор и Дарданели, която разбуни духовете в Турция, предаде турската частна телевизия НТВ.

препоръчано

Десет от пенсионираните военни, за които са издадени заповеди за арест, вече са задържани, а четирима са привикани на разпит, предаде БТА. 

Вчера прокуратурата в Анкара започна разследване във връзка с декларацията, с която адмиралите предупредиха правителството срещу евентуални изказвания или действия за изтегляне на Турция от Конвенцията от Монтрьо, регулираща преминаването през проливите. Адмиралите откроиха важността и на принципи, заложени в турската конституция, като секуларизма, които, както те посочват, турските въоръжени сили трябва да отстояват.

НТВ посочва, че обвиненията в разследването се отнасят до опит за промяна на конституционния ред чрез използване на сила.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 192
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това