1000 камери пазят Пловдив от вандали

Региони

1000 камери пазят Пловдив от вандали

4202
на 03.07.2020
1000 камери пазят Пловдив от вандали
Автор:   ПИК

Нов Център за видеонаблюдение с около 1000 камери започват да изграждат в Пловдив, след като се подготви проектът. Целта е да се повиши сигурността на гражданите, каза зам.-кметът по обществен ред в общината Йордан Ставрев, който работи по тази идея от миналата година. 

препоръчано

Общинският Биг Брадър ще дебне  денонощно за вандали на най-посещаваните обществени места - в паркове, градини, пешеходни подлези, на възлови кръстовища, културно-исторически забележителности, на автобусни спирки, пише в. "Марица".

В момента Общинска охрана наблюдава за реда с помощта на над 200 камери, разположени предимно на Главната, в Стария град и  Цар-Симеонова градина, в Капана и край Гребния канал. Новият видеоцентър ще бъде оборудван с модерен софтуер, а камерите ще са с висока резолюция. 

Това ще позволи  да получаваме информация за инциденти от един екран и няма да се налага четирима служители да гледат 20 монитора, обясни Ставрев.

Центърът ще  бъде свързан със службите по сигурността  и полицията, което  ще даде възможност за  по-бърза реакция и разкриване на  престъпленията.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това