1000 бойци от „Ислямска държава“ държат като „жив щит“ 4000 семейства в центъра на Фалуджа

СВЕТЪТ ДНЕС

1000 бойци от „Ислямска държава“ държат като „жив щит“ 4000 семейства в центъра на Фалуджа

3413
на 26.07.2015
1000 бойци от „Ислямска държава“ държат като „жив щит“ 4000 семейства в центъра на Фалуджа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Около хиляда бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“ удържат над 4000 семейства в град Фалуджа, намиращ се в иракската провинция Анбар. Това съобщи Азал ал Фахдауи, член на съвета на провинцията, предаде ТАСС, цитирани от "Фокус".

препоръчано

„Във Фалуджа има около хиляда екстремисти от „Ислямска държава“, които на сила държат в центъра на града над четири хиляди семейства от местни жители“, каза ал Фахдауи. Той пояснява, че хората са в пълна изолация и се „използват от ислямистите като „жив щит“, за да не се допусне навлизането на правителствената армия в центъра на Фалуджа“.

Според информацията му, в града са останали по-малко от 20% от жителите му отпреди окупацията от „Ислямска държава“. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК