1000 души изкачват Копитото в памет на Боян Петров

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

1000 души изкачват Копитото в памет на Боян Петров

5818
на 25.04.2019
1000 души изкачват Копитото в памет на Боян Петров
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Семейството и приятелите на алпиниста и зоолог Боян Петров, който през май миналата година изчезна по склоновете на връх Шиша Пангма, за втора поредна година организират масово изкачване до Копитото, по време на което всеки включил се ще отдаде своята почит към него.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Денят, в който стотици хора ще тръгнат по любимия му маршрут, е 18 май. Този път събитието ще е и със състезателен характер. Най-важно по време на този ден е да се направят първите крачки към едно голямо пътешествие, което да превърне в традиция и за бъдещите поколения изкачването до Копитото.

"Боян Петров - един Човек, който не е само мечтател. Той е състезател, двигател, мотиватор, вдъхновител. Надяваме се, че всеки един финиширал ще намери смелост и мотивация да се изправи пред собствените си върхове, и цялата си енергия и воля да направи първата си крачка в своето собствено голямо Пътешествие!", споделя Радослава Петрова.

Всяко изкачване до Копитото, включително и това през 2019, ще бъде посветено на връх от Хималайската корона. Именно по този начин участниците ще имат възможност да "съберат" своята корона по пътя нагоре. На 18 май събитието ще бъде посветено на Гашербрум I (8080 м) - първият изкачен от Боян осемхилядник.

За всички регистрирани в изкачването участници организаторите са предвидили стартов пакет с номер, карта на Витоша, както и специален медал, който ще получат на финала. Лентата е направена с алпийско въже и възли, а в средата му има еделвайс, който може да бъде използван отделно като значка. Усилията на най-добре представилите се състезатели ще бъдат възнаградени парично - 1000 лв. за победителя, 500 лв. за класиралия се втори и 200 лв. за трето място.

Регистрацията за събитието вече е отворена на сайта kopitoto.bg и само за броени дни се радва на голям интерес. Броят на хората, които могат да се включат в него, обаче е ограничен до 1000 души. Регистрационната такса е 25 лв., а за децата до 14-годишна възраст участието е безплатно и всички те ще получат подарък еделвайс.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК