1000 лева глоба за мъж, късал документи на данъчни служители

Темида

1000 лева глоба за мъж, късал документи на данъчни служители

6855
на 18.05.2018
1000 лева глоба за мъж, късал документи на данъчни служители
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева на мъж, възпрепятствал работата на данъчни служители, съобщиха от пресцентъра на съда.

препоръчано

39-годишният добричлия е признат за виновен в това, че на 18 октомври 2016 г. в павилион за пакетирани стоки в Добрич противозаконно е попречил на двама данъчни инспектори от ТД на НАП - Варна да изпълнят свое законово задължение.

свързани новини

На посочената дата данъчните служители били изпратени да връчат документи във връзка със започнала ревизия на фирмата, стопанисваща обекта. В павилиона се намирала жена, представляваща фирмата, на която служителите се опитали да връчат книжата, но тя отказала да ги приеме.

Докато двамата инспектори разяснявали на жената същността на документите, в обекта дошъл подсъдимият, който бил упълномощен да управлява проверяваната фирма. Той попречил на служителите да извършат задълженията си, като влязъл в пререкания с тях, скъсал данъчни документи и ги избутал от павилиона. От данните по делото става ясно, че мъжът е с чисто съдебно минало.

Окръжният съд го освободи от наказателна отговорност за извършеното деяние, като му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. Постановеното решение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК