117-годишна ваксинирана жена надви COVID-19 без симптоми

Европа

117-годишна ваксинирана жена надви COVID-19 без симптоми

4515
на 14.10.2021
117-годишна ваксинирана жена надви COVID-19 без симптоми
Автор:   ПИК

117-годишна жена в Югоизточна Турция успя да победи COVID-19, след като беше ваксинирана с две дози ваксина и сега насърчава всички да се имунизират.

препоръчано

Мутебер Енгиндениз, майка на пет деца от провинция Хакяри, сподели своя опит за преодоляване на вируса само с леки симптоми благодарение на ваксината.

Енгиндениз била в карантина 15 дни, след като получила втората си доза преди четири месеца. Тя сподели с близки и роднини в селото, че е щастлива да победи болестта.

Възрастната жена е взела лекарство срещу коронавирус според съвета на лекар и се е хранила добре по време на карантината.

"Децата ми също ме подкрепяха. Ние в селото се занимаваме с дребно говедовъдство. Някога се отправях към хълмовете, за да паса овцете. Не мога повече да ходя, сега съм заета с домакинската работа вкъщи. Храня пилетата в двора.

Получих две дози ваксина. В момента съм много добре. За щастие нямам проблем, който да изисква лекарска помощ, увери тя и препоръча на всички да се ваксинират. "Не можем да победим тази болест по друг начин “, добавиЕнгиндениз .

Съпругът на жената починал преди 19 години и в момента тя прекарва времето си основно с децата и внуците си. Още от детска възраст консумира естествена храна, която отглежда в градината си. 

 

Сподели:
Бомба x
БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 300
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това