1200 лева става клиничната пътека за COVID-19

Здраве

1200 лева става клиничната пътека за COVID-19

7296
на 03.07.2020
1200 лева става клиничната пътека за COVID-19
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Увеличава се цената на клиничната пътека, по която се лекува COVID-19. Това каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на здравеопазването Жени Начева след среща с представители на Българския лекарски съюз. От 1 август цената на клиничната пътека ще бъде 1200 лева, каза още Начева и допълни, че ще се повишат цените и на други пътеки в областта на инфекциозните заболявания. Обсъжда се и повишаването на цените на всички клинични пътеки.

Начева посочи още, че се обмисля повишаване на цената на клиничната пътека за физиологично раждане - да стане 1100 лева. Няма да се промени нивото на заплащане от страна на касата за цезарово сечение.

Недопустимо е да се иска резултат от PCR тест за коронавирус преди хоспитализация на пациент, подчерта Начева, цитирана от БТА. По думите й се обмисля цената на теста до бъде включена в дадената клинична пътека, по която е приет за лечение пациентът.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК