1,4 млн. лева за "Патронажна грижа" във Велико Търново

Региони

1,4 млн. лева за "Патронажна грижа" във Велико Търново

1880
на 18.04.2021
1,4 млн. лева за Патронажна грижа във Велико Търново
Автор:   ПИК

Община Велико Търново надгражда проекта “Патронажна грижа“ с предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги и психологическо консултиране, помощ при пазаруване и други услуги в подкрепа на хората от уязвимите за коронавирусна инфекция групи.

препоръчано

 Тази форма на подкрепа ще обхване още близо 180 жители на община Велико Търново - хора с увреждания, възрастни граждани в невъзможност за самообслужване в продължение на една година.

До сега по проекта “Патронажна грижа“ са подпомогнати над 600 души в 28 населени места от община Велико Търново и е осигурена заетост за 88 лица.

Проектът “Патронажна грижа+“ има и второ направление, чрез което над 800 потребители и 387 от персонала в над трийсет от социалните услуги ще получат лични предпазни средства, тестване за COVID-19 и дезинфекция на помещенията.

Предвидени са също допълнителни плащания на служителите за положен извънреден труд, назначаване на допълнителен персонал от 30 души, осигуряване на дигитални устройства.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна помощ по проекта е 1,4 милиона лева. Заложена е и вътрешна реконструкция в старческия дом “Венета Ботева“.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това