1500 мг витамин С борят простудата

Докторе

1500 мг витамин С борят простудата

16741
на 01.10.2015
1500 мг витамин С борят простудата
Автор:   Ретро

Последвайте ни в Google News Showcase

Навлизаме  в сезона на настинките. Вярно ли е, че те, в сравнение с грипа, по-дълго време остават скрити? Знам, че за предпазване може да се приема витамин С, но колко?

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Розалина Томова,Видин

 

В сравнение с грипа скритият период на настинката е по-дълъг, но тя протича по-леко. От момента на заразяването до първите симптоми минават 4-7 дни. Докато при грипа това често става за часове. Разумно е още при първите признаци на настинка да останете у дома и да не се срещате с много хора. Пазете близките си.

Не ползвайте общи чаши, кърпи и други предмети. Проветрявайте често помещението, където се намирате. Приемайте повече течности от обикновено - вода, билков чай, плодов сок, компот.

Ако нямате апетит, не яжте насила. Хапнете нещо лесно смилаемо, например ябълка или грозде.

Добре действа бульонът от пиле с лимонов сок, който е хранителен и едновременно с това лек.

Осигурете си повече зеленчуци и цитрусови плодове, които са богати на витамин С. Може да го приемате и във вид на таблетки. На ден са ви нужни около 1500 мг витамин С.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 април - Овните са крайно чувствителни, Водолеите да не се захващат с нови задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 април - Овните са крайно чувствителни, Водолеите да не се захващат с нови задачи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! ПИК изненада Кирил Петков с уникален подарък за рождения му ден, той: Голяма радост ще е за вас да си отида в Канада, но това няма да се случи (ВИДЕО/СНИМКА) СУПЕР ШОУ! ПИК изненада Кирил Петков с уникален подарък за рождения му ден, той: Голяма радост ще е за вас да си отида в Канада, но това няма да се случи (ВИДЕО/СНИМКА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК