1500 искат да си сменят печката на твърдо гориво с климатик в Хасково

Региони

1500 искат да си сменят печката на твърдо гориво с климатик в Хасково

13352
на 10.07.2024
1500 искат да си сменят печката на твърдо гориво с климатик в Хасково
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изключително голям е интересът към възможността за смяна на печките на твърдо гориво с климатици, пелети и други екологични алтернативи за отопление. Около 1500 са вече подадените заявления.

препоръчано

Много повече са запитванията, съобщиха от офиса, който се намира в двора на административната сграда на Община Хасково. 

Попълването на документите става бързо, а в офиса оказват пълно съдействие, надяваме се да бъдем одобрени, каза жената. Няколко минути отнема попълването на документите. Скоро ще бъде открит още един офис. Той ще се намира в най-големия квартал в града “Орфей”.

Кандидатите за екологични уреди за отопление са от различни райони на Хасково. Интересуват се и домакинства от селата. 

Възможността за безвъзмездната подмяна на старите  печки с климатици е по проект ”Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“, който се финансира  по програма „Околна среда” 2021-2027. Той е на стойност 34 806 821 лв., от които 29 585 798 лв. съфинансиране от Европейския съюз.

Основната цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух на 78 618 жители на общината чрез подмяна на уреди за битово отопление, използващи твърдо гориво и замяната им с нови, високоефективни уреди на пелети/ електричество. Това ще доведе до намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване. Очаква се от възможността да се възползват 3 440 домакинства в общината. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК