1500 искат да си сменят печката на твърдо гориво с климатик в Хасково

Региони

1500 искат да си сменят печката на твърдо гориво с климатик в Хасково

12831
на 10.07.2024
1500 искат да си сменят печката на твърдо гориво с климатик в Хасково
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Изключително голям е интересът към възможността за смяна на печките на твърдо гориво с климатици, пелети и други екологични алтернативи за отопление. Около 1500 са вече подадените заявления.

препоръчано

Много повече са запитванията, съобщиха от офиса, който се намира в двора на административната сграда на Община Хасково. 

Попълването на документите става бързо, а в офиса оказват пълно съдействие, надяваме се да бъдем одобрени, каза жената. Няколко минути отнема попълването на документите. Скоро ще бъде открит още един офис. Той ще се намира в най-големия квартал в града “Орфей”.

Кандидатите за екологични уреди за отопление са от различни райони на Хасково. Интересуват се и домакинства от селата. 

Възможността за безвъзмездната подмяна на старите  печки с климатици е по проект ”Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“, който се финансира  по програма „Околна среда” 2021-2027. Той е на стойност 34 806 821 лв., от които 29 585 798 лв. съфинансиране от Европейския съюз.

Основната цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух на 78 618 жители на общината чрез подмяна на уреди за битово отопление, използващи твърдо гориво и замяната им с нови, високоефективни уреди на пелети/ електричество. Това ще доведе до намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване. Очаква се от възможността да се възползват 3 440 домакинства в общината. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 112
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК