1500 колоездачи стартираха в Обиколката на Витоша

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

1500 колоездачи стартираха в Обиколката на Витоша

6584
на 18.06.2016
1500 колоездачи стартираха в Обиколката на Витоша
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Хиляди колоездачи стартираха още на разсъмване в съботната сутрин в Обиколката на Витоша. 33-ото издание на едно от най-масовите и популярни спортни събития тази година е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“ и отново даде възможност на обичащите активния начин на живот да отправят поредното сериозно предизвикателство към сабите себе си.

препоръчано

Началото на Обиколката бе дадено l 6.00 ч. от общинските съветници Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към СОС и Анатоли Илиев – организационен секретар на София2018. Огромната колона колоездачи се източваше през старта повече от 8 минути към бул. „България“ в посока Бояна и после по пътя към Златните мостове. Най-бързите при мъжете се очаква да финишират около 9.30 - 10.00 ч., а при жените малко преди 11 ч. на паркинга пред резиденция Бояна, където в 16.00 е тържественото награждаване на колоездачите. Тази година сред участниците има представители на 21 държави.

На старт застанаха състезатели от Русия, Перу, Ирак, Португалия, САЩ, като най-многобройни бяха спортистите от Франция. При колоездачите има още участници от далечна Индия, шестима французи, четирима германци и състезатели от Белгия, Холандия, Испания и др. При бегачите са се записали представители на Великобритания, Италия, Гърция и Съединените щати. Общият брой на чужденците на Витоша 100 тази година е 68. Тази нощ и утре следва втората част от проявата – супермаратона на 100 км за скороходци. Над 700 записали се ще потеглят точно в полунощ от паркинга пред резиденция Бояна, други 109 ще опитат свръх предизвикателството Витоша200 – след като са финиширали с велосипедите днес, да обиколят планината и пеша.

Най-добрите бегачи при мъжете се очаква да финишират в неделя сутрин малко преди 8 ч., а при жените час по-късно. Официалното награждаване и закриване е насрочено за неделя в 16 ч. отново на паркинга пред резиденция Бояна. Тази година Обиколката на Витоша е част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта. Проектът има за цел да популяризира активния начин на живот, добрите практики, програми и събития с акцент върху масовия спорт, спортът близо до дома и върху значението на физическата активност като приоритет в живота на хората от различни общности, възрасти и социални слоеве.

Проявата е обявена за „състезание без боклук“, поради което участниците носят свои бутилки за вода, не използват пластмасови чаши за еднократна употреба и прибират отпадъците си по време и след състезанието. Тази година за постигане на тази цел помагат доброволците на екологично сдружение "За Земята“ и инициативата „Спри Използването на пластмасови Изделия за Еднократна Употреба“. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК