1500 лева глоба за убиец на куче за трюфели

ЧАС ПИК

1500 лева глоба за убиец на куче за трюфели

11323
на 09.04.2016
1500 лева глоба за убиец на куче за трюфели
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Глоба от 1500 лв. наложи Районният съд в Търговище на мъж, убил куче, обучено да намира трюфели. Животното било простреляно с пневматична пушка на центъра на търговищкото село Росина на 2 октомври миналата година. Свидетели на убийството станали и деца.

препоръчано

В.П. от Разград, който имал магазин в селото, се ядосал на кучето, което обикаляло наоколо, въпреки че си имало стопанин. Гръмнал с пушката по животното, при което му причинил проникване в коремната област и кръвоизлив. Деянието било извършено по особено мъчителен за кучето начин на публично място пред кметството на селото.

Вещо лице излязло със заключение, че щетата на собственика е 500 лв. Кучето не било специална порода, но било обучено да намира трюфели.

Обвиненият за смъртта му се признал за виновен и не са изслушвани свидетели, съобщиха от прокуратурата. Да разкаже какво е станало било готово дори 9-годишно дете, за което бил осигурен психолог.

Преди делото обаче търговецът представил разписка, че е платил 500 лв. на стопанина на кучето. Съдът наложил на В.П. административна санкция - глоба от 1500 лв. Той трябва да плати 48 лв. разноски по досъдебното производство и 30 лв. разходи на свидетелите и за психолог.

Пневматичната пушка, марка „Славия 631“, която послужила за извършване на престъплението, се отнема в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК