1500 тракторa блокираха Париж

СВЕТЪТ ДНЕС

1500 тракторa блокираха Париж

3151
на 03.09.2015
1500 тракторa блокираха Париж
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Френските земеделски производители в Париж започнаха да протестират. Столицата на Франция се изпълни с почти 1500 трактори, които причиниха задръствания в по-големите улици на града.

препоръчано

Фермерите искат да стигнат до Площада на нацията, където е планиран общ митинг. В момента е затруднено движението по шест магистрали, водещи до Париж. Южно от столицата около 500 трактори са блокирали пътя. Дълги колони от селскостопанска техника има и на западната магистрала. Фермерите идват от Нормандия и Бретан, основните селскостопански центрове на Франция, като освен с трактори се придвижват и с наети от тях автобуси.

Властите призоваха гражданите на мегаполиса и неговите предградия да използват обществения транспорт – влакове и метро. Френските земеделски производители са недоволни, че правителството не може да се справи с кризата в сектора на селското стопанство - в някои региони около 20 процента от стопанствата са на ръба на разрухата. Те искат значително да се намалят данъците и вноските за социално осигуряване и да се увеличат покупните цени на продуктите.

Земеделските производители смятат, че програмата на правителството за помощ на стопанствата трябва да включва още увеличаване на субсидиите и срока на валидност да взетите мерки. Днес е предвидена среща на премиера Манюел Валс с ръководителите на земеделските синдикати. След разговорите земеделските производители ще решат дали ще продължат с протеста си. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК