16 млади оперни певци от 7 държави избра Кабаиванска

КУЛТУРА

16 млади оперни певци от 7 държави избра Кабаиванска

6434
на 11.09.2021
16 млади оперни певци от 7 държави избра Кабаиванска
Автор:   ПИК

Райна Кабаиванска избра 16 млади оперни певци от 7 държави за обучение в майсторския клас. Обичайно маестра Кабаиванска приема до 12 участници, но големият наплив от таланти тази година увеличи броя на одобрените кандидати. Познати за българската публика и не за първи път в класа са Александрина Михайлова - лауреат на конкурсите "Гена Димитрова" (Плевен), "Premio Etta e Paolo Limiti" (Милано) и конкурса за млади изпълнители на Академия "Ла Скала"; Мила Михова - лауреат на Академия "Росиниана" в Пезаро; Весела Янева - солистка на Софийската опера и балет; Йосиф Славов. Класирани са още представители на Аржентина, България, Италия, Русия, Украйна и Южна Корея.

препоръчано

След 4-седмичното обучение с Райна Кабаиванска, младите певци ще се изявят в два големи концерта под диригентството на Найден Тодоров - "Белканто" в Античния театър в Пловдив на 28 септември и Гала концерт в Софийската опера на 1 октомври. Тогава ще бъдат обявени и новите стипендианти на дарителския фонд "Райна Кабаиванска" в НБУ, които ще получат възможност да продължат обучението си в Италия.

През октомври артисти от майсторския клас ще вземат участие в концертно изпълнение на "Бохеми" в "Aula Magna" на университета "La Sapienza" в Рим, в концерти в оперните театри в Севиля и Болоня и в зала "България" в София. През декември пълен състав от Школата Кабаиванска ще представи "Турандот" на сцената на Софийската опера. 

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това