161,98 лв. струва годишният стикер за паркиране пред дома в центъра на София

Животът днес

161,98 лв. струва годишният стикер за паркиране пред дома в центъра на София

3789
на 05.03.2014
161,98 лв. струва годишният стикер за паркиране пред дома в центъра на София
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

161, 98 лв. струвало издаването на годишен стикер за паркиране пред дома в центъра на София. Това стана ясно от анализ на стойността на винетката, който бе представен от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в транспортна комисия към градския парламент.

препоръчано

В сумата освен административните разходи по самия документ били включени и заплати на служители по контрола на паркирането и други дейности, свързани с отпечатването на стикерите. Сега за паркиране пред дома столичани плащат 100 лв. на година за “зелена“ зона и 150 лв. за “синя“, пише "Труд".
Анализът бе изготвен във връзка с искане на Софийския обществен съвет цената на винетката да е колкото разхода за издаването. Според изчисленията на организацията това означава 3,67 лв. От съвета не приеха представените от ЦГМ сметки.

Съветникът Вили Лилков (ДСБ) обяви, че е странно как в стойността на една обществена услуга се начислява и разход за контрол. “Това е все едно МВР да прави проверка във вашия квартал и след това да иска да му бъдат покрити разходите за тази акция“, посочи Лилков. Той също е внесъл предложение цената на стикера за първа кола на имот да е 10 лв., а за втора, колкото и сега - 450 лв. на година за “синя“ зона и 300 лв. за “зелена“. Докладът ще се гледа на следващо заседание на комисията.

Издадените досега винетки са около 9000, а паркоместата в “синя“ и “зелена“ зона близо 17 000. Според шефа на комисията Радослав Тошев (ГЕРБ), ако винетката стане 6 или 10 лв., това ще обезсмисли зоните и ще задълбочи проблема с паркирането.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК