20 трудни въпроса към "господин Трифонов", на които той няма да отговори

Час Пик ГЛАВНА

20 трудни въпроса към "господин Трифонов", на които той няма да отговори

656170
на 12.04.2021
20 трудни въпроса към господин Трифонов, на които той няма да отговори

1. Кога ще излезете на светло, г-н Трифонов? Кога последно сте говорили пред журналисти?

препоръчано

2. Само със статуси във фейсбук ли смятате да съблюдавате евентуалните си премиерски правомощия? Кой пише тези "статуси" – лично вие или вашите сценаристи? Доколко съдържанието им е автентична и правдоподобна рефлексия на вашето мислене и ценностна система? Кога ще чуем поне една идея, произнесена лично от вашата уста, а не наизустена и изрецитирана?

3. Защо се придвижвате из София с брониран кортеж от джипове? Защо ви вардят въоръжени гардове? От кого и от какво се пазитe – нали сте един обикновен телевизионен водещ и продуцент? Гузен ли сте, мишена ли сте на мафията? Имате ли сметки за уреждане? Нали се къпете в народна любов? Кой друг водещ и продуцент в България ползва подобна охрана?

4. С какви средства издържате телевизията и многобройния си екип в последната година? С какви средства платихте предизборната си кампания и наема на стотици офиси, които отворихте из страната? Ще дадетe ли пълен финансов отчет на кампанията си и кога?

5. Какво е физическото ви състояние? Доколко слуховете за ваши болести са истина? Способен ли сте изобщо да се придвижвате? Откакто станахте ключова политическа фигура, това вече не е лична тема.

6. Защо сте татуирали на гърба си сатанински символи, придружени с текст "Аз идвам и водя Ада със себе си"? Могат ли да бъдат спокойни православните християни в България, че начело на държавата няма да застане сатанист? Какви са религиозните ви убеждения? Ходите ли на църква?

7. Защо дипломата ви за висше образование в Консерваторията ви бе връчена години след семестриалното ви завършване, когато бяхте изгубили студентски права и нямахте право да се явявате на държавен изпит по виола? Това се случи демонстративно, по телевизията, а по-късно ректорът на Консерваторията проф. Георги Костов съжали, че го е направил и е нарушил академичния правилник...В такъв случай можем ли да приемем със сигурност, че въпросната диплома е валидна и вие сте висшист?

8. Убеден ли сте, че образователният ценз, който притежавате, би ви позволил да управлявате компетентно българската държава?

9. Лява, центристка или консервативна е вашата формация? Какъв е идеологическият й облик? Към кое европейско семейство ще поемете ангажимент – ЕНП, ПЕС, либерали, зелени, консерватори?

10. Познавате ли поне един международен лидер? Какви са контактите ви в Европа и зад Океана? Не сме чули ваша позиция по темата за Северна Македония и приемането на Истанбулската конвенция. "За" или "против" еднополовите бракове сте? Имате ли план как да озаптите бежанския поток от Турция, ако Ердоган махне "щита"? Отношението ви към Вишеградската четворка? Изтребителите F-16? Хибридната война на Кремъл срещу България? А към шпионската афера?

11. Колко чужди езици знаете и кои?

12. Каква данъчна политика възнамерявате да водите? Ще запазите ли плоския данък? Как ще преведете държавата от лев към евро? Ще продължите ли държавното подпомагане на фирмите в условията на пандемия? Ще запазите ли добавките за пенсионери?

13. Точно преди година казвате: "няма никакъв ковид, лъжат ви". Заканвате се на Националния оперативен щаб и проф. Мутафчийски. В момента сте болен от ковид и твърдите, че спазвате карантината на НОЩ. Кое от двете е истина? И кога ще се извините на лекарите?

14. Какво ще бъде отношението ви към медиите, ако станете премиер? Ще ги делите на "добри" и "лоши", на "обективни" и "жълти"? Ще ги гоните от МС, ще ги преследвате, ще ги цензурирате, ще изключвате микрофоните си – както направихте на консултациите при президента Радев?

15. Като какъв се самоопределяте в нрава си – като демократ от европейски тип или като диктатор от азиатско-съветски? Смятате ли, че бихте били толерантен към публичните си опоненти, или обратното – ще ползвате ресурсите на поста си, за да ги смачкате?

16. На какво основание претендирате да поемете управлението? Кои са политическите и икономическите ви аргументи, отвъд популизма? Какво ще ни предложите реално - "да пуснем водата", "ще ти скъсам гъза", "едно ферари с цвят червен", махленщина, борческа лексика от улицата, пошли скечове и чалга?

17. Как ще оправите цялата държава, ако преди това не сте създали, отгледали и възпитали деца, нямате семейство? Вечер, като се приберете, в чии очи ще се оглеждате?

18. Мислите ли, че можете да обедините нацията, след като години наред от ефира на шоуто си се гаврехте с някои от обичаните български артисти и изпълнители? Щастлив ли сте, че изкарахте толкова пари и реклама чрез системно окепазяване на репутацията на най-голямата ни музикална звезда Лили Иванова?

19. Западни медии вече коментират, че е редно да обясните връзките си с криминалната групировка "Мултигруп" и разстреляните босове Васил Илиев, Георги Илиев, Илия Павлов, Поли Пантев. Доколко бяхте близък с тези хора и доколко копирахте манталитетно силовите похвати в тяхното поведение?

20. Точно преди 5 години, след публикация за вас в моята медия, ми изпратихте в офиса саморъчно писмо, в което се заканвате да "употребите вагината ми". По-късно от телевизионния екран и в показания пред полицията признахте, че сте "гей" и опасахте София с цинични билбордове, уязвяващи името и честта ми. Дали друг кандидат-премиер на държава членка на ЕС и НАТО си е позволявал подобно поведение спрямо журналист? Нормално ли е европейски политик да плаши мъже с изнасилване? Простащината ли ще е вашият отличителен стил? 

Или ще кажете, че това е било просто скеч? Ако е така, ще продължите ли със скечовете след влизането ви в премиерския кабинет на "Дондуков" 1? Дясната ви ръка Тошко Йорданов ще псува ли пак журналистки публично? Правите ли разлика между политика и шоу, или идвате в политиката, за да захраните своя позападнал шоубизнес?

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това