22 плажа по Черноморието отличени със син флаг за Сезон`2024

Животът днес

22 плажа по Черноморието отличени със син флаг за Сезон`2024

18797
на 15.05.2024
22 плажа по Черноморието отличени със син флаг за Сезон`2024
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

От около 300 плажа по цялото Черноморие едва 22 са отличени със син флаг за сезон 2024 – това е 6-7%, което е много малко.Това каза пред БНР Станимир Георгиев, председател на УС на Българско движение "Син флаг".

препоръчано

По думите му, стъпките, които правим, са много малки, много плахи все още.

“Инициативата следва да идва от концесионера, който е реален стопанин на плажовете. Прекрасни плажове има, които с минимални усилия могат да влязат в програмата и да бъдат сертифицирани“, поясни той.

“Процедурата не е тежка. Кандидатства се преди сезона. Следват проверки по документи, проверки на място“, изтъкна Георгиев

"Син флаг е стандарт, еко етикет, световна награда, която се дава на плажове, които отговарят на набор от екологични изисквания, групирани в няколко категории", коментира Георгиев.

Обследването дали критериите се спазват рутинно се прави периодично по време на сезона, включително по метода на тайните проверки, добави той.

В някои страни подобни проверки завършват с отнемате на флагове, уточни Георгиев.

Освен виртуалния престиж, който носи самата награда, това е сериозно маркетингово средство. В сравнителен план за 2023 г.: 731 са плажовете носители на син флаг в Испания, 620 в Гърция, 588 в Турция и 68 в Хърватска, заяви той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК