2235 лева месечно са необходими на 4-членно домакинство за основни разходи

ЧАС ПИК

2235 лева месечно са необходими на 4-членно домакинство за основни разходи

3464
на 26.10.2016
2235 лева месечно са необходими на 4-членно домакинство за основни разходи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

2235 лева са необходими за 4-членно домакинство, за да си осигури основните разходи за един месец. За издръжката на един човек от 4-членно семейство са необходими 558 лева. Но 41 процента от населението е изложено на риск от бедност и социално изключване. 

препоръчано

Изследването за издръжката на живот за третото тримесечие, проведено от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, отново потвърждава факта, че доходите на българите остават  ниски. 78 процента от домакинствата у нас живеят с доход на един човек под необходимите средства за издръжка.

34 процента от хората живеят в тежки материални лишения. Прагът на бедност е достигнал 297 лева за един месец.

Виолета Иванова, експерт в КНСБ, допълни пред БНР: 2,2 милиона лица живеят под прага на бедност.

Увеличава се броят на нископлатените работници, които получават от 491 лева до 704 лева. Техните доходи са 75 на сто от средната работна заплата.

674 000 лица са нископлатените работници през първото полугодие или около 30,4 процента от всички наети. За едногодишен период се наблюдава нарастване с нови 21 000 лица.

В девет района на страната трудовите възнаграждения са около 75 процента от средната работна заплата. 

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК