2472 лева месечно са необходими за нормален живот на четиричленно семейство

Животът днес

2472 лева месечно са необходими за нормален живот на четиричленно семейство

4520
на 18.11.2019
2472 лева месечно са необходими за нормален живот на четиричленно семейство
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

2472 лева е издръжката на живота на четиричленно домакинство от двама възрастни и две деца или 618 лева средно на човек, това сочат последните данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ към края на третото тримесечие на годината, съобщи БНР.

препоръчано

Традиционно издръжката на живота в София е по-висока от средната за страната, и е 815 лева на човек или 3259 лева за четиричленно домакинство. Експертът в Института Виолета Иванова заяви:

"За София е разработена самостоятелна потребителска кошница, следвайки регионалната специфика на потребление. Тук има по-високи количества, заложени за наеми, транспорт, отопление, услуги, а фактическата нетна работна заплата изостава с около 19% от необходимата работна заплата за издръжка".

Данните на синдиката сочат, че 72,5 процента от домакинствата в България живеят с общ доход на лице под необходимите средства за издръжката на живота.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК