2500 онкоболни чакат на опашка за перуки

ЧАС ПИК

2500 онкоболни чакат на опашка за перуки

7891
на 12.08.2015
2500 онкоболни чакат на опашка за перуки
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

2500 българки с онкозаболявания чакат на опашка за перуки всяка година. Това сочат данните на Агенцията за социално подпомагане, пише в. "Телеграф". От началото на 2015 г. документи за помощ за закупуване на изкуствени коси са подали 1254 жени. Държавата отпуска по 100 лв. на пациент.

препоръчано

Сумата обаче е крайно недостатъчна за качествена перука. Цялата процедура по кандидатстването отнема около седмица, но повечето от жените нямат физическите сили да направят това.

Перуките от естествен косъм се изработват в продължение на около 100 часа от 2-ма или трима души. Цените за тях тръгват от 500 лв. и могат да надхвърлят 1000 лв. Повечето се изработват много трудно, но на някои места вървят с гаранция от 20 години и се поддържат по-лесно, отколкото изкуствените.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК