28-годишен преподавател е най-младият директор на училище в София

Образование

28-годишен преподавател е най-младият директор на училище в София

6196
на 15.09.2021
28-годишен преподавател е най-младият директор на училище в София
Автор:   ПИК

28-годишният учител по испански език Александър Лазаров е най-младият директор на учебно заведение в София. Той ръководи колектив от повече от 70 учители в столичното 127. СУ "Иван Николаевич Денкоглу".

препоръчано

"Това е огромно предизвикателство. Изисква се отговорност, принципност, изисква се целенасоченост, организационни умения. Трябва да спечелиш доверението на учителите и учениците и да им даваш личен пример. Когато им даваш личен пример, ти ги печелиш", обясни пред Би Ти Ви той.

Като преподавател по испански език, учителят смята, че дистанционното обучение през последните две години е оказало голямо влияние върху навиците на учениците.

"Един език много трудно се преподава дистанционно, защото се упражняват и начини на говорене. Ние усвоихме технологията, децата също, но няма как да контролираме това, което се случва отсреща. Един език се учи с постоянство и когато го няма, губят връзката и нишката, особено от разстояние. Децата вече не могат да се концентрират, нямат търпение за нищо", каза Лазаров.

Ръководителят на 127. СУ обясни още, че директорът ще новата учебна година отново ще бъде предизвикателство както за директорите, така и за педагогическия персонал и родителите.

"Директорът няма еднолично да взема решението за преминаване към дистанционно обучение – или ще имаме предписание на здравен орган, или то ще бъде гласувано на педагогически съвет. Учителите се страхуват, но ще присъстват, ще си взимат часовете въпреки страха. Децата ще се тестват, ако родителите желаят, като 90% от родителската общност трябва да са дали съгласие", разясни той.

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това