30 години затвор грозят Георги Семерджиев! Зам.-шефът на Следствието разкри как осиновеното от него куче Мечо помогнало за разследването срещу двойния убиец от бул. "Черни връх"

Акценти

30 години затвор грозят Георги Семерджиев! Зам.-шефът на Следствието разкри как осиновеното от него куче Мечо помогнало за разследването срещу двойния убиец от бул. "Черни връх"

45652
на 24.11.2022
30 години затвор грозят Георги Семерджиев! Зам.-шефът на Следствието разкри как осиновеното от него куче Мечо помогнало за разследването срещу двойния убиец от бул. Черни връх
Автор:   ПИК

30 години затвор е максималното наказание, което може да получи Георги Семерджиев, който уби две млади жени с джипа си на бул. "Черни връх" в София. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред БНТ.

препоръчано

Прокуратурата повдига пет обвинения срещу Семерджиев, най-тежкото от които е за причиняване на смърт по непредпазливост.

Тодоров обясни, че според действащия закон няма как в подобен случай прокуратурата на претендира за умисъл на престъплението и призова за законодателни промени, насочени срещу пияните и дрогирани шофьори.

Извършеното от Семерджиев е квалифицирано като деяние с висока обществена опасност.

"Причиняването на смърт е по доста утежняващи вината обстоятелства - бяга от местопроизшествието, шофира след наркотици и е неправоспособен. За да може да се квалифицира престъплението с умисъл, трябват промени в закона за това как се квалифицират престъпленията от пияни и дрогирани водачи", посочи Тодоров.

Той изтъкна, че досъдебното производство по случая е приключило изключително бързо, благодарение на добрата работа на разследващите.

Домашният любимец на Ясен Тодоров - кучето Мечо, което е прибрано от улицата, също помогнало на разследването като открило стълбата, с която полицайката Симона Радева съдействала на Семерджиев.

Отделно от разследването на катастрофата на бул. "Черни връх", по което вече има внесено обвинение в съда, НСлС е образувала досъдебно производство и за икономическата дейност на Георги Семерджиев. Проверява се каква дейност са извършвали фирмите му, плащани ли са данъци, има ли данни за пране на пари и как Семерджиев си е позволявал този стандарт на живот.

Продължава разследването и за т.нар. "полицейски чадър" над него.

Пред БНТ Ясен Тодоров коментира и проблема с трафика на мигранти и зачестилите гонки, при които се раняват или загиват полицаи. Според него всичко това се дължи на недостатъчно добрата охрана на границата като мигрантите изобщо не трябва да се допускат към вътрешността на страната. Той допълни и че над 95% от актовете на прокуратурата в съда завършват с осъдителни присъди.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Лунна диета за декември Лунна диета за декември
ПИК TV x
Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах! Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: "Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах!" Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК