3000 глоба за полицай от Варна, взел подкуп от наркодилър

Темида

3000 глоба за полицай от Варна, взел подкуп от наркодилър

19813
на 02.05.2024
3000 глоба за полицай от Варна, взел подкуп от наркодилър
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Варненският апелативен съд увеличи размерите на изпитателния срок и на глобата, наложени от Окръжния съд във Варна на подсъдим за подкуп полицай. В съдебния процес е виновен и още един служител на МВР.

препоръчано

С измененото наказание Христо Г. ще заплати 3000 лева, вместо присъдените от първата инстанция 1000 лева, а изпитателният срок на наказанието „лишаване от свобода“ се увеличава на 5 години, вместо 4.

Полицаят е подсъдим за това, че на 30 март 2019 година е взел 415 лева, за да не извърши действие по служба. Той е лишен от право да упражнява професия или дейност, свързана с МВР за 3 години.

Другият полицай - Костадин К. е признат за виновен, че не изпълнил служебните си задължения, за да набави на Христо Г. материалната облага. Спрямо него първоинстанционната присъда бе потвърдена – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години.

Апелативният съд образува производството след протест на прокуратурата и жалби на подсъдимите.

На 30 март 2019 година, по време на автопатрулната си дейност старши полицаите забелязали на централен булевард във Варна спрян на аварийни светлини автомобил, в нарушение с правилата за движение. В колата имало наркотични вещества, които трябвало да се доставят. Полицаите забелязали притеснението на свидетелите и ги проверили за забранени предмети. У единия открили наркотично вещество. Другият мъж предложил „да се измисли нещо“.

Христо Г. обяснил, че сумата, която имали - 220 лева, не е достатъчна и са нужни още толкова. Свидетелят обещал да ги намерят и предадат. Същевременно последвал указанията на полицейския служител да постави наличните пари в полицата за гражданска отговорност и да му я даде. Малко по-късно свидетелите се сдобили със 100 евро и ги предали на Христо.

Решението на Варненския апелативен съд подлежи на обжалване и протест пред Върховният касационен съд.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК