3000 души са загинали в Мариупол, градът е разрушен на 80%

Европа

3000 души са загинали в Мариупол, градът е разрушен на 80%

5796
на 16.03.2022
3000 души са загинали в Мариупол, градът е разрушен на 80%
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Водим смъртоносна битка с агресора, която застрашава самото съществуване на Украйна. Ние ще се бием до последната капка кръв и ще защитаваме общочовешки идеали за свобода и независимост на държавата ни. Това каза по време на среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията украинският посланик в България Виталий Москаленко.

препоръчано

„Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската държава. Всеки ден, всеки час загиват хора, граждани на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава. Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира. На земя се сражаваме доста успешно, успяваме да отбиваме атаките на Русия, но въпросът за небето е много сериозен. Там преимуществото на агресора е много сериозно и затова трябва да бъде затворено въздушното пространство“,допълни Москаленко.

„Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения. Киев е бомбардиран и са поразени 2 жилищни блока“. подчерта той.

„Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската държава. Всеки ден, всеки час загиват хора, граждани на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава”, категоричен бе Москаленко. „Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира”, заяви Москаленко.

По думите му жертвите в Мариупол са толкова много, че не знаят къде да ги погребват.

„Копаят ями като братски могили. В Киевска област майка и 10-годишно дете са убити при въздушна атака и са погребани в двора на дома им. Мога да дам стотици хиляди такива примери”, каза Москаленко.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК