3000 евро плащат сирийските бежанци да преминат нелегално в България

ЧАС ПИК

3000 евро плащат сирийските бежанци да преминат нелегално в България

4812
на 01.09.2013
3000 евро плащат сирийските бежанци да преминат нелегално в България
Автор:   ПИК

Бежанците с охота давали парите на каналджиите, за да се избавят от ада в родината си

Последвайте ни в Google News Showcase

До 3000 евро на човек стигат тарифите на каналджиите, които вкарват бежанци през българо-турската граница. Това разказва пред „Телеграф“ сирийската студентка Джанда Юсуф, която от 48 дни е в дома за временно настаняване в Любимец, заедно със семейството си. "Аз имах късмет, каналджията ми взе само 500 евро“, допълва тя.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

24-годишната жена е в България заедно с мъжа си и 2-годишната си дъщеря Джелали. „Избягах, защото не искам моята Джелали да умре. Там е война, убиват хора“, разказва жената и допълва: „Всички връзки се късат, обществото се руши пред очите ни“.

Обикновено сирийците напускат страната си на етапи. Първо пращат в чужбина членовете на семейството си, които знаят чужди езици, с идеята те да гарантират пред бежанските власти на другите държави самоличността на роднините си. Не избират Иран, Ирак или Саудитска Арабия, защото са им далече. Предпочитат България, защото е близо и е в Европа. Някои от тях стигат и до Западна Европа. 

В България бежанците попадат в дома за временно настаняване в Любимец. Оттук те се опитват да прехвърлят свои роднини. Джанда чака още 7 души от семейството си. „Повечето хора викат роднините си, защото в Сирия е страшно. Навсякъде другаде е по-добре, в България – най-вече“, смята тя.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина
ПИК TV x
ПИК TV! Станислав Балабанов остро към Борисов: Защо пазеше 9 месеца ППДБ и се правеше, че няма контрабанда и фалшификации? И защо лъжеше, че не е виждал Алексей Петров от години?! (ВИДЕО) ПИК TV! Станислав Балабанов остро към Борисов: Защо пазеше 9 месеца ППДБ и се правеше, че няма контрабанда и фалшификации? И защо лъжеше, че не е виждал Алексей Петров от години?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК