3000 с мерак за "Стани богат": най-младият кандидат е едва на 9! (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ ШОУ

3000 с мерак за "Стани богат": най-младият кандидат е едва на 9! (СНИМКИ)

49683
на 26.03.2018
3000 с мерак за Стани богат: най-младият кандидат е едва на 9! (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българската национална телевизия стартира най-успешната телевизионна игра "Стани богат" от април. Шоуто ще се излъчва всеки делничен ден от 19:00 часа в програмата на БНТ1, като премиерата на формата ще се състои на 1 април, също от 19 ч.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Играта ще се завърне с класическата схема - 15 въпроса и добре познатите три жокера ("50/50", "Помощ от публиката" и "Обади се на приятел"). Голямата награда, за която участниците ще се състезават, е 100 000 лева, а сигурните суми остават 500 лв. (на 5-и въпрос) и 2 500 лв. (на 10-и въпрос).

Над 3 000 души до момента са се регистрирали на онлайн платформата stanibogat.bnt.bg, като повече от 300 вече са участвали в предишни издания на "Стани богат" или в "Минута е много". Според регламента, на стола на богатството може да се седне само веднъж, но втори шанс могат да получат онези кандидати, които са отпаднали в играта "Най-бързият печели".

Най-младият кандидат е едва 9-годишен, а най-възрастният - току-що е навършил 86 години. 25% от заявилите участие са хора под 35-годишна възраст. Много от тях са били деца и ученици, когато играта се излъчваше у нас, а днес обществената телевизия ще им даде възможност да седнат на стола на богатството.

Досега лицензът за "Who wants to be a millionaire?" е продаден в над 100 държави, като в повечето от тях играта постига завидни рейтинг-върхове. Милиони телевизионни зрители от Словакия до Индия, от Австралия до Исландия и от Колумбия до Далечния Изток знаят за какво става дума щом чуят фразата "Обади се на приятел". В САЩ играта дълго време доминира на телевизионния пазар в условията на силна конкуренция, а в Индия форматът чупи всички рекорди по гледаемост.

Бляскавата история на един от най-популярните телевизионни формати започва на 4 септември 1988 година като радиошоу във Великобритания. Автор на тогавашния проект е Дейвид Бригс, който дава съгласието си на Крис Тарант да направи радиоигра с парични награди. Първият брой на формата излиза в телевизионния ефир на ITV1 с името "Планина от пари", а правилата са почти същите, каквито и днес. Първият въпрос е носел награда само от 1 паунд, а последният - 1 млн. паунда. Това е и най-голямата награда, получавана в телевизионно шоу до тогава.

Макар и спряна в някои държави, тази пролет най-великата игра за знания се завръща на екран освен в България, и в родината на предаването Великобритания.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК