3000 стари гуми извадиха от Марица край Пловдив

Региони

3000 стари гуми извадиха от Марица край Пловдив

11862
на 22.11.2019
3000 стари гуми извадиха от Марица край Пловдив
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 2-3 хиляди стари гуми са били извадени от коритото на река Марица в района на пловдивския кв. „Столипиново“.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Акцията е била по инициатива на кмета в район "Източен" Иван Стоянов и е осъществена със съдействието на ОП „Чистота“. Събраните гуми се извозват на площадката на общинска фирма „Инсинератор Пловдив“. Предполага се, че най-вероятно гумите са от пунктовете за изкупуване на излезли от употреба гуми. Ето защо е била инициирана акция, като са били обходени всички пунктове за изкупуване на гуми. Акцията е била съвместно с представители на РИОСВ, които следят за договорите с лицензирани фирми за събиране на този тип отпадъци. Било е проверено в кои дни се извършва извозването им, за да се установи дали се предава цялото количество, или след това фирмите се освобождават от някои от тях като ги изхвърлят в реката.

„Следващата акция ще бъде с комисия в още по-широк състав, включваща освен представители на районната администрация и служители на Шесто районно управление, Общинския инспекторат, РИОСВ, който ще набележи мерки за ограничаване на нерегламентираното изхвърляне на гуми в коритото на реката и ще контролира тази дейност. Тези гуми след това се палят от жители на "Столипиново" с цел използването на желязото от тях, което също се предава на пунктове за изкупуване на желязо“, обясни Иван Стоянов, цитиран от "Фокус".

В момента на акцията тези дни в коритото на Марица отново са били забелязани запалени гуми, които замърсяват освен въздуха в района и този в целия град.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изуми - скочи на журналистите, нападнати от Бойко Рашков! Лидерът на ГЕРБ към ППДБ: Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изуми - скочи на журналистите, нападнати от Бойко Рашков! Лидерът на ГЕРБ към ППДБ: Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК