3080 свободни места за детските градини в София, днес е второто класиране

Животът днес

3080 свободни места за детските градини в София, днес е второто класиране

8626
на 23.05.2024
3080 свободни места за детските градини в София, днес е второто класиране
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес ще бъде оповестено второто класиране за детски ясли и градини в София. Свободни са 3080 места. 11 193 деца бяха приети при първото класиране.

препоръчано

София разполага със 198 общински детски градини, в които се полагат грижи за приблизително 44 000 деца.

Самостоятелните общински детски ясли са 24. Те се посещават от приблизително 2000 деца, съобщава БНР. 

Столичната община продължава и строителството на нови сгради на детски градини, както и разширение на съществуващи, информира Яна Генова - зам.-кмет по образование в Столичната община: 

"Интересът и кандидатурите са по-големи при яслените групи, несъответствието между желания и налични свободни места е по-голямо, отколкото при детските градини. В Столичната община продължава строителство и разширение и преустройство на 16 нови сгради. До края на годината това означава разкриването на нови 1400 места".

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юни - Телците да очакват материални придобивки, заядливи колеги пречат на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юни - Телците да очакват материални придобивки, заядливи колеги пречат на Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК! Диана Дамянова разкри подробности за охраната на политиците: Приятелка живее до дувара на Борисов, няма снайперисти. А защо пазят Атанас Атанасов, той е никой! (ВИДЕО) САМО В ПИК! Диана Дамянова разкри подробности за охраната на политиците: Приятелка живее до дувара на Борисов, няма снайперисти. А защо пазят Атанас Атанасов, той е никой! (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК