3092 зрелостници на матура днес, изпитът започва в 8 ч.

ЧАС ПИК

3092 зрелостници на матура днес, изпитът започва в 8 ч.

3144
на 28.08.2014
3092 зрелостници на матура днес, изпитът започва в 8 ч.
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В 6,00 часа днес в МОН доц. Румяна Коларова изтегли името на журналистката от вестник "Аз Буки" Татяна Дикова, която натисна клавиша за генериране на изпитния вариант за задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от министерството.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Тестът, върху който ще работят зрелостниците, се генерира измежду 11 млн. варианта. 41 въпрос, на който зрелостниците ще избират да пишат есе или интерпретативно съчинение, ще е формулиран върху произведение от възможни 15 изучавани автори.

Коларова пожела успех на зрелостниците и съобщи, че до изпита по български език и литература се допуснати 3092 младежи.

В момента комисия от експерти сглобява изпитния вариант. Вариантът ще бъде изпратен до всички училища в страната, в които се провежда изпитът. Там чрез парола вариантът ще бъде разсекретен, разпечатан и раздаден на зрелостниците.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще започне в 8,00 часа и ще продължи 4 астрономически часа, а за младежите със специални образователни потребности – 6 астрономически часа.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина
ПИК TV x
СТЕНДЪП КОМЕДИТО НА БОРИСОВ: Нова порция лафове скъса от смях актива (ВИДЕО) СТЕНДЪП КОМЕДИТО НА БОРИСОВ: Нова порция лафове скъса от смях актива (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК