34 години по-късно: България отново има посланик в Мали

Политика

34 години по-късно: България отново има посланик в Мали

3541
на 24.11.2022
34 години по-късно: България отново има посланик в Мали
Автор:   ПИК

Държавният глава на Мали приветства във вторник, 22 ноември, петима нови назначени посланици в страната, сред които е и българският посланик Румен Петров. Това съобщиха на официалната Фейсбук страница на президентството на Република Мали.

препоръчано

Тези нови дипломатически представители вече ще работят за укрепване на сътрудничеството между Мали и съответните им страни в няколко сектора, се посочва в съобщението.

След 34-годишно прекъсване България отново акредитира свой посланик в Мали. Радушен прием, делово ориентирани разговори и топло отношение към България, написа във Фейсбук посланикът на България Румен Петров.

Удовлетворен съм, че на мен се падна честта и отговорността да отворя новата страница в двустранните отношения с тази богата на древни традиции и цветове африканска държава. Надявам се, в координация с усилията на международната общност, да дадем своя конструктивен принос за възстановяването на мира и стабилността в Мали и ключовия за сигурността регион на Европа район на Сахел, написа още българският посланик в Мали.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Лунна диета за декември Лунна диета за декември
ПИК TV x
Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах! Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: "Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах!" Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК