3500 наблюдатели следят президентския вот в Македония

Балкани

3500 наблюдатели следят президентския вот в Македония

4277
на 21.04.2019
3500 наблюдатели следят президентския вот в Македония
Автор:   ПИК

Около 3500 наблюдатели - местни и чуждестранни, ще следят днес за нередности на президентските избори в Македония, предава скопската телевизия "Канал 5".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

От Държавната избирателна комисия (ДИК) уточниха, че са акредитирали 419 международни наблюдатели и 3094 местни. Допуснати ще бъдат и 289 преводачи, 16 наблюдатели от Европейския съюз и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Те са разпределени в 80 общински избирателни района.

Повечето от местните наблюдатели са от МОСТ, а от чуждестранните най-многобройни ще бъдат наблюдателите на мисията на ОССЕ/СДИПЧ - общо 240.

"Международната наблюдателна мисия за изборите има общо 240 наблюдатели. Мисията се състои от различни групи наблюдатели - такива, изпратени от държавите участнички в ОССЕ - те са най-голямата група - 150 души. Към нас ще се присъединят Парламентарната асамблея на ОССЕ и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа", поясни ръководителят на мисията Корине Йонкер.

Цялата информация за хода на гласуването ще бъде обявена на четири пресконференции.
Голям интерес към изборите има и от страна на чуждестранни журналисти. Акредитирани са общо 20. Омбудсманът откри безплатна телефонна линия за всички граждани, които искат да съобщят за нарушения в изборния ден.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК