3641 ученици под карантина и 38 заразени учители в Пиринско - в Гоце Делчев и Разлог с най-много болни след областния център

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

3641 ученици под карантина и 38 заразени учители в Пиринско - в Гоце Делчев и Разлог с най-много болни след областния център

5157
на 14.01.2022
3641 ученици под карантина и 38 заразени учители в Пиринско - в Гоце Делчев и Разлог с най-много болни след областния център
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новата вълна на COVID-19 е във вихъра си. Новогодишните тържества, маскарадните игри, празничната еуфория дадоха плачевен резултат.

препоръчано

Вирусът засегна най-сериозно училищата в област Благоевград. Увеличи се значително броят на заразените и карантинирани ученици и учители. Към вчерашна дата броят на карантинираните ученици е 3641, 148 паралелки са изолирани и прехвърлени на онлайн обучение, 38 учители са извън строя, поставени под карантина, изброява "Струма.ком".

В Благоевград са карантинирани 1212 ученика и 9 учители. Второто място за брой на карантинирани ученици е за община Гоце Делчев. Там броят непрекъснато расте и до четвъртък достигна 731 ученика, от които 654 са в града. Седем от учителите в общината също са под карантина, заради заболяване. 513 са карантинираните ученици в Разлог, 7 са учителите.

В община Петрич под карантина са 328 ученици и 5 учители. Справката сочи, че 268 от учениците в Сандански са под карантина, има и един болен учител.

В община Банско броят на карантинираните ученици е 167, има и двама болни учители. 148 са децата от детските градини в Благоевград под карантина, 10 са детските учителки заразени с вируса.

Така общият брой на карантинираните стигна 3641 - цифра, която буди тревога заради липсата на каквито и да е било конкретни мерки и указания от страна на здравното министерство в момента. Ще се затварят ли училищата отново е въпрос, който чака отговор всеки момент, но тревожното е, че вирусът се разпространява много бързо, заразява незабавно, болничните заведения вече усещат натиск.

Причината за този взрив на COVID-19 е неглижирането на мерките покрай Новогодишните празници. Струпването на много хора и по време на маскарадните игри в Разлог например, е сред основните причини за бума.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК