Вход
София
Времето в София 23 o C

365 молитви към Бога в безценна книга! Вижте как да се молим за здраве, изцеление и късмет

365 молитви към Бога в безценна книга! Вижте как да се молим за здраве, изцеление и късмет

на 15.07.2020
24316
0
365 молитви към Бога в безценна книга! Вижте как да се молим за здраве, изцеление и късмет
Автор: ПИК
15.07.2020
0
24316

Безценният том „Домашен молитвеник. 365 моления към Бога и светците за всеки ден“ (издателство „Милениум“) излиза премиерно на пазара. Това е една от най-важните книги, която трябва да присъства във всеки християнски дом.

Молитвата е най-мощният лек за душата в мигове на тъга и несгоди. Когато човек се моли от цялата си душа, той общува с Бога, пречиства тялото и съзнанието си.

Настоящият молитвеник съдържа 365 молитви, подходящи за всеки ден, случай и празник. В тях са включени и всички най-важни православни молитви от „Отче наш“ и „Символ верую“ до Киприяновата молитва и Молитви за изцеление (собствено и чуждо), срещу пристрастяване, за сдобиване на родители с дете, за късмет, за дъжд, против наводнения и др. Добавени са и подробни указания как и кога да се молим и какви ритуали да съпътстват обръщенията ни към Бога и светците.

Ето няколко молитви от книгата, които може да използвате в ежедневието си:

КРАТКА УТРИННА МОЛИТВА

Боже, благодаря Ти, че ме запази милостиво и през тая нощ. Помогни ми да не Те наскърбя с никакъв грях и да прекарам днешния ден угодно на Тебе и спасително за мене. Амин.

МОЛИТВА ЗА ВСЕКИ ДЕН

Господи, дарувай ми душевно спокойствие да посрещна всичко, което ще ми донесе настъпващият ден. Дай ми изцяло да се предам на Твоята пресвята воля. През всеки час на деня ме наставлявай и подкрепяй. Каквито и вести да получа през деня, научи ме да ги приемам със спокойна душа и с вяра, че всичко е според Твоята света воля. Води ме във всички мои дела, думи, мисли и чувства. При всички непредвидени обстоятелства не ме оставяй да забравя, че всичко е изпратено от Теб. Вразуми ме, Господи, правилно да постъпвам с всеки брат и сестра, и враг, без да огорчавам никого. Господи, дай ми сили да понеса умората на настъпващия ден и всички събития през деня. Ръководи моята воля и ме научи да се кая, да се моля, да вярвам, да се надявам, да търпя, да благодаря и да обичам. Амин!

МОЛИТВА ПРЕДИ ХРАНЕНЕ

На всички очите, Господи, се уповават на Тебе и Ти своевременно им даваш храна; отваряш щедрата Си ръка и изпълняш с милост всичко живо.

МОЛИТВА СЛЕД ЯДЕНЕ

Благодарим Ти, Христе Боже наш, че ни насити с Твоите земни блага. Не ни лишавай и от небесното Си царство. Амин.

МОЛИТВА ПРЕДИ ЛЯГАНЕ ЗА СЪН

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин! Господи Иисусе Христе, Сине Божи, заради молитвите на Твоята пречиста Майка, на преподобните и богоносни наши отци и на всички светии, помилуй нас! Амин! Слава на Тебе, Боже наш, слава на Тебе. Царю небесни, Утешителю, Дух на истината, Който си навсякъде и всичко изпълваш, съкровище на благата и подателю на живота! Дойди и се всели в нас и ни очисти от всяка сквернота и спаси, Благи, нашите души. Свети Боже, свети Крепки, свети Безсмъртни, помилуй нас (три пъти). Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков! Амин!

МОЛИТВА ПРИ ТРЪГВАНЕ НА ПЪТ

Господи Иисусе Христе, Боже наш! Благослови пътуването ми! Изпрати ми ангел-пазител да ме запази и закриля от всяко зло, та здрав и спокоен да се върна у дома и цял живот да славя Твоето име. Амин.

МОЛИТВА ПРИ БОЛЕСТ (ЗА СЕБЕ СИ)

Господи Иисусе Христе, Боже наш! Приеми моята смирена молитва! Прости непослушанието ми! Облекчи болката ми! Прекрати страданието ми и ме дигни от леглото. Защото Ти си лекар на нашите души и тела. Амин.

МОЛИТВА ПРИ БОЛЕСТ (ЗА ДРУГ)

Господи Иисусе Христе! Ти най-много обичаш нас, човеците. Ти винаги най-бързо си ни помагал. И сега Те моля: помогни по-скоро на болния (името) и го дигни от леглото. Избави го от болестта и тежките страдания. Дай му здраве, за да прославя винаги Твоята благост и милост към нас, човеците. Амин.

 

 

 

 

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 18241
архив

Отишъл Дядото за риба и хванал Златната рибка.
И веднага я занесъл да я претопят и да му направят златен синджир.

няма нови новини
Днес: 310
hot
най-четени новини в момента
сега
1381
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Пиарът на ГЕРБ с нови разкрития за провокациите на конференцията на партията в сряда (ОБНОВЕНА)
x
Разработиха изкуствен интелект, диагностициращ COVID-19 с точност 90%
x