Вход
София
Времето в София 8 o C

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

на 12.04.2020
13664
0
4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал
Автор: ПИК
12.04.2020
0
13664

В началото на нова връзка, винаги имаме усещането, че тази ще е завинаги. Но когато еуфорията отмине, емоциите се балансират, започваме да виждаме знаци, които ни карат да се колебаем за избора си. Ако все още не сте сигурни дали вашата връзка е обречена на провал или има бъдеще, отговорете си на тези 4 въпроса.

Искате ли едни и същи неща?

За да бъде една връзка стабилна и дълготрайна е необходимо партньорите да бъдат обединени от общи цели, интереси и желания. Разбира се, че е нормално да се разминават в някои интереси, хобита, но когато става въпрос за основополагащи неща е от значение дали плетат заедно една и съща нишка. И така, ето още няколко въпроса, които да си зададете, за да разберете доколко вашата връзка би била пълноценна и дълготрайна:

- Вашите възгледи за кариера, брак, деца, припокриват ли се?

- Уважавате ли желанията си?

- Как си представяте общото ви съжителство?

Успявате ли напълно да се отворите един към друг?

Още един показател за това дали двама души могат да градят бъдещето си заедно и да са щастливи един с друг е, доколко са открити. За своите мисли, положителни и отрицателни емоции, за обсъждането на проблемите във връзката. Дали се чувствате неудобно да изкажете своето мнение по дадени въпроси, защото знаете, че няма да срещнете разбиране? Емоционалната близост е много важна, необходима е за успешната връзка.

Как разрешавате конфликтите?

Споровете, когато са в умерено количество, могат да бъдат здравословни за една връзка. И все пак е важно как ги разрешавате. Дали вечно е със скандал, агресия, била тя и словесна. Успявате ли да преминете покрай малките недоразумения или в най-малкото виждате причина за спор? Ако не можете да комуникирате ефективно и в трудни ситуации, връзката ви почти сигурно е обречена на провал.

В тези взаимоотношения можете ли да бъдете себе си?

Всеки иска да бъде такъв, какъвто е пред партньора си, да е обичан, дори заради своите слаби страни. С времето опознаваме другия, както и той нас. За съжаление, не във всяка връзка партньорите могат да бъдат себе си, да се отпуснат, защото трябва да покриват нечии стандарти за поведение, красота и т.н. Ако вие не сте на първо място приятели, не се чувствате на 100% комфортно в компанията си, връзката ви е обречена да се провали.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17026
архив

В кръчмата:
- Келнер, бира!
- Ама, господине! Как бира след водката?!
- Запомни, момче! Бирата не е след водката, а преди уискито.

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x