4640 повече гласа са отчетени на флашките, отколкото на протоколите

Политика

4640 повече гласа са отчетени на флашките, отколкото на протоколите

32497
на 28.06.2024
4640 повече гласа са отчетени на флашките, отколкото на протоколите
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Има 4640 повече гласа, отчетени на флаш паметите, отколкото на протоколите. Не използваме пълния капацитет на машините и протоколите от флашките. Това каза за "Твоят ден" Ива Лазарова, председател на Обществения съвет към ЦИК.

препоръчано

"Частично отпечатани и дори празни бюлетини имаше и на тези избори. На тях не става ясно за кого е подаден гласът. Когато избирател на получи разписка от вота си на машина, може да гласува отново на хартия - такова решение имаше и на изборите през април миналата година, така че можеше да бъде предвиден този проблем. ЦИК обаче реши чак следобед да позволи това, - преди това гласуващите не са успели да гласуват. След това обаче част от гласовете може да са били компенсирани", коментира тя.

По думите ѝ Общественият съвет иска анализ на причините за дефектирането на част от машините.

"Тестовете трябва да се направят в еднакви условия с тези на изборите, за да се проследи целият процес. Заради разминавания между флашките и протоколите най-много гласове са загубили от ПП-ДБ - 1410, следвани от "Възраждане" и ГЕРБ-СДС, които са с над 800", обясни Лазарова. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК