5 стъпки за постигане на целите

ШАРЕН СВЯТ

5 стъпки за постигане на целите

7499
на 25.11.2020
5 стъпки за постигане на целите
Автор:   ПИК

Постигането на целите често е трудно, а за някои хора и непостижимо. За да не останат бляновете ви за успех в сферата на мечтите е важно да положите доста усилия. Сбъдването на мечтите и превръщането им в постижения, с които да се гордеете е преди всичко въпрос на нагласа. Важно е да погледнете навътре в себе си и да преоцените дали се чувствате удовлетворени. Ако не сте, значи е време да започнете да променяте живота си. Но преди това трябва да промените и нагласите си. 

препоръчано

Направете си визионерско табло

Визионерското табло е олицетворение на мечтите ви. В него можете да окачите снимки, вдъхновяващи мисли и цитати, които ви мотивират да продължавате напред към постигане на целите ви. То ви описва като личност или пък описва личността, към която се стремите, онези неща в себе си и в живота си, които искате да промените.

Когато всеки ден виждате пред себе си всички тези обещания, мечти и цели, поставени върху дъската, вие ще сте по-мотивирани да ги преследвате и да не спирате да се борите за мечтите и бъдещето си. Добавяйте към дъската нови неща. Опитвайте се всеки ден да отмятате по нещо от визионерското табло. Така с всеки изминал ден ще сте с още една крачка по-близо до успеха.

Отмятайте по една малка задачка още рано сутринта

Изглежда като нещо малко и незначително, но всъщност отмятането на ангажименти и задачи отрано сутринта помага за съсредоточаването, фокусирането и подредеността на мислите ви. Това ще ви даде тласък за справяне с всички ангажименти през деня. Ако го превърнете в свой навик ще се убедите колко по-организирани и продуктивни ще ставате с всеки изминал ден.

Водете си дневник

Писането на ръка е похват в психологията, който помага в много насоки. Важен е и за постигането на цели. В дневника си можете да записвате всички постижения, с които се гордеете. Записвайте и провалите си, като се опитвате да анализирате грешките, които сте допуснали, за да не ги допускате отново. Важно е да не се фокусирате твърде много в тях, за да не изгубите самочувствието си. Самокритиката е важна, когато е градивна. Когато се превърне в спирачка и бич за самочувствието, тя става пагубна.

Бъдете оптимистично настроени

Вселената усеща нагласата ни с всяка наша вибрация. Ето защо негативните хора получават негативно отношение – защото отрицателните вибрации се връщат към тях като бумеранг. Бъдете положителни и вярвайте, че можете да се справите с всяко предизвикателство.

„Поговорете“ си с негативния си вътрешен глас

Всеки има страхове и притеснения, които се проявяват в даден момент. Вътрешният ви глас постоянно ви напомня как не бива да правите това, не бива онова, защото ще се обърка нещо или защото ще се провалите. Опитайте се да балансирате този глас, който ви пречи. Вслушвайте се в него само дотолкова, доколкото да се предпазите от опасни провали, които ще ви отнемат повече, отколкото ще ви научат на нещо. В останалите случаи не се страхувайте да поемате рискове, защото дори в провалите си човек се учи на много повече, отколкото предполага. Преодоляването на страховете е ключът към успеха.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това