50-те лева върху пенсията са жизненоважни за нас и спрете с нападките

Лична драма

50-те лева върху пенсията са жизненоважни за нас и спрете с нападките

137776
на 03.01.2021
50-те лева върху пенсията са жизненоважни за нас и спрете с нападките
Автор:   "Ретро"

Много приказки се изговориха за 50-те лева, които правителството отпуска на пенсионерите за зимния период в условията на кризата. Сумата не е толкова голяма, но е жизненонеобходима за нас, възрастните хора. С тези пари наистина ще успеем да покрием най-неотложните си нужди за закупуване на лекарства, подготвяне на зимнина и доставка на отоплението си. Помощта е безспорна, но тя е и помощ за потреблението, което пенсионерите сме свили почти до степен на физическо оцеляване. Тези пари ще бъдат похарчени в българските магазини, с тях никой няма да отиде на почивка в чужбина, за да ги харчи там. И независимо дали харесваме настоящото управление, или не, аз и моите приятели сме благодарни за отпуснатите средства. Ние сме се трудили през целия си живот, плащали сме си данъците съвестно и нямаме никаква вина за това, че заделените средства са били похарчени безогледно както от комунистическите управници в последните десетилетия на социализма, така и от новите правителства след промяната след 1989 г.

Животът е един за всички и всеки човек трябва да го изживее достойно. Тези 50 лева не решават проблемите на възрастните, но все пак се възприемат като човешки жест, като помощ за хората. И нека да се спре с нападките по повод на тези раздадени пари. Това пенсионерите го заслужават. Май се случва за първи път, защото са обхванати всички пенсионери, а не част от тях. И нека никой да не твърди, че така ни купуват като гласове за бъдещи избори. Ние сме разумни хора с натрупан жизнен опит и собствена позиция, която никой не може да промени. Друг въпрос е, че възрастните хора в тази държава заслужават много повече.
 
П. Методиев, Варна

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това