ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
50-метров гигантски суджук беше напълнен, изсушен и ще бъде изяден на празника на месния деликатес, който ще се проведе в Горна Оряховица. Мръвката е дело на трите местни колбасарски фирми, които единствено имат правото да използват марката „Горнооряховски суджук”. За изработването на 50-метровата „подкова” са използвали 200 кг говеждо месо, обработено по автентична стара рецепта, пише в. "Монитор".
Празникът ще започне на 30 май следобед с празничен стрийт парад. Карнавалното дефиле ще тръгне от НЧ „Напредък-1869", ще премине през централната градска част до Градската градина. В 18 часа там започва кулинарното шоу.
На 31 май е официалното откриване на празника. През целия ден в Градската градина ще има много забавления, суджукарски игри, кулинарни състезания, творчески работилници, викторини и награди. На откритата сцена в парка ще се изявяват самодейни състави от общината и гости.