5000 лири бонус за електро кола или мотор в Лондон

СВЕТЪТ ДНЕС

5000 лири бонус за електро кола или мотор в Лондон

9461
на 04.04.2015
5000 лири бонус за електро кола или мотор в Лондон
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На мотористите във Великобритания ще бъдат предложени по 1500 лири, за да си купят електрически мотори, предвижда нова схема, която местното правителството обяви миналата седмица.
До 7,5 милиона лири ще бъдат заделени за ускоряване на навлизането на по-екологичните двуколесни средства. Стимулите ще се дават по същата програма, която предлага на гражданите бонуси до 5000 лири за преминаване към електрическа кола и до 8000 лири за закупуване на нулевоемисиен микробус, предаде greentech.bg.
Инициативата е разработена след проведени срещи с производители, сред които Suzuki, Harley-Davidson, BMW, Volt и Mahindra. Окончателните детайли и допустимостта все още се дискутират, но Министерството на транспорта заяви, че схемата може да заработи от лятото.
Само около 100 електрически мотоциклети и скутери са продадени във Великобритания миналата година. Обикновено те се продават на цена, която е с около 2000 лири повече от тази на стандартните модели.
Електрическите мотори и велосипеди обаче се възприемат като устройства с потенциал за намаляване на CO2 емисиите и замърсяването на въздуха. Същевременно електрическите превозни средства намаляват текущите разходи за собствениците си.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК