5053 общински съветници ще избираме на местните избори на 29 октомври

Политика

5053 общински съветници ще избираме на местните избори на 29 октомври

6080
на 19.09.2023
5053 общински съветници ще избираме на местните избори на 29 октомври
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

5053-ма общински съветници ще избираме на местните избори на 29 октомври. Това съобщи на редовния брифинг на ЦИК говорителят Росица Матева:

препоръчано

"Вече тече регистрацията на кандидатите. До 26 септември трябва да бъдат регистрирани всички кандидати за кметове на кметства, кметове на общини, на райони, както и за общински съветници. Информацията, която събрахме от общинските избирателни комисии и обобщихме, е, че ще избираме 5053 общински съветника".

На страницата на ЦИК вече фигурират списъците с имената на гражданите, подписали се в подкрепа на политическите формации.
Всеки желаещ може да направи проверка и ако присъства в списък, но не се е подписвал, трябва да сезира Комисията за защита на личните данни. 

Изискване към изпълнителя за надграждане на софтуера за машините за гласуване е да предложи 2 варианта на начина на гласуване.

Търси се варианта избирателят да не трябва в самото начало да определи в кои и в колко от видовете избори ще гласува, да може да се връща и да променя своя избор. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК