7 деца с COVID-усложнения са спасени в Пловдив

ГОРЕЩО

7 деца с COVID-усложнения са спасени в Пловдив

4187
на 19.01.2021
7 деца с COVID-усложнения са спасени в Пловдив
Автор:   ПИК

В Пловдив също е имало случаи на деца с мултисистемен възпалителен синдром, което се явява най-тежкото усложнение на коронавирусната инфекция. Това потвърди пред БНР професор Иван Иванов, началник на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“.

препоръчано

Само за месец и половина за лечение са приети седем деца с този синдром, което е около половината от хоспитализираните в клиниката малки пациенти с COVID-19.

„Самата проява на този синдром е доста драматична, защото спада кръвното налягане, спада сърдечната функция. Децата в този период обикновено могат да имат висока температура, затруднено дишане, ниска сатурация. Често имат повръщане и диария. Те изглеждат доста  зле и протичането на това състояние е тежко“, обясни още професор Иванов.

Той каза, че до този момент няма случай на лош изход заради късна терапия. Професор Иванов подчерта, че навременното откриване на този синдром и хоспитализацията може да осигури адекватно лечение.

В момента в Детска клиника се лекуват седем деца с коронавирус.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това