70% от учениците в София са на училище

Образование

70% от учениците в София са на училище

3114
на 06.12.2021
70% от учениците в София са на училище
Автор:   ПИК

В класните стаи в столицата  влязоха общо 96 500 деца от 1-и до 12-и клас. Това са почти 70% от всички ученици в София, съобщиха от МОН. Близо 56 000 от тях са от прогимназиалния и гимназиалния етап на образование. 

препоръчано

Поради липсата на съгласие за тестване на поне 50% от учениците 12 училища в столицата не успяха да възстановят присъствения учебен процес в 5-и, 6-и, 7-и и 12-и клас, а в други 18 занятия не се провеждат за зрелостниците от ученици в гимназиален етап.

Следващите седмици те също могат да се върнат, защото декларации се приемат непрекъснато.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването учениците се допускат в училище със зелен сертификат или с тестване за COVID-19 веднъж седмично. Учениците ще бъдат тествани в първия учебен ден от седмицата, когато дойдат на училище. 

За тази седмица всички училища в страната имат достатъчно тестове, посочват още от МОН.

Сподели:
Бомба x
СУПЕР ХРАНА: Семената от чиа са лек за лошия холестерол и сърцето СУПЕР ХРАНА: Семената от чиа са лек за лошия холестерол и сърцето
ПИК TV x
Агресия срещу Ива Николов! Оператор от любима на Бойко Рашков телевизия нападна водещата на ПИК TV (СНИМКИ/ВИДЕО) Агресия срещу Ива Николов! Оператор от любима на Бойко Рашков телевизия нападна водещата на ПИК TV (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 146
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това