7000 се отказаха от втора пенсия

Животът днес

7000 се отказаха от втора пенсия

40096
на 11.05.2019
7000 се отказаха от втора пенсия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Близо 7 000 българи отказаха втора пенсия, като прехвърлиха парите си от частните пенсионни фондове в тези на държавното обществено осигуряване. Това показват данни на НОИ за последните две години.

През 2018 г. общо 3433 нашенци са избрали да останат с една, но по-висока пенсия. Това е със 173 души повече спрямо 2017 г. За да се случи трансефърт, те трябва да подадат заявление до НАП до 5 години, преди да навършат възрастта за пенсиониране. Сумите от частното дружество постъпват в Държавния фонд за гарантиране на устойчивостта на пенсионната система /Сребърния фонд/, а когато човек реши да излезе в заслужен отдих, получава възнаграждението си само от НОИ.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
ГРОЗНИ СЦЕНИ В ПИК! Соня Колтуклиева нападната и удряна на митинга на ПП пред Лена Бориславова (ВИДЕО) ГРОЗНИ СЦЕНИ В ПИК! Соня Колтуклиева нападната и удряна на митинга на ПП пред Лена Бориславова (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК