9000 лева глоба за ресторантьор, нарушил противоепидемичните мерки

Темида

9000 лева глоба за ресторантьор, нарушил противоепидемичните мерки

5446
на 11.06.2021
9000 лева глоба за ресторантьор, нарушил противоепидемичните мерки
Автор:   ПИК

По обвинение на Районна прокуратура – Разград, собственик на заведение, нарушил противоепидемичните мерки срещу COVID 19, бе осъден да плати глоба в размер на 9000 лева.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

На 41-годишния мъж са наложени пробационни мерки, изразяващи се в задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от година и шест месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

М.К. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че е нарушил мярка, издадена против разпространяването на заразна болест по хората, въведена със заповед на Министъра на здравеопазването на Република България, с която до 28 февруари 2021 година се преустановяват посещенията във всички заведения за хранене и развлечения - престъпление по чл. 355, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.

Като собственик на заведение в Разград, подсъдимият бил запознат с временните ограничения за работа, посочени в заповедта. Въпреки това, той не преустановил посещенията на стопанисвания от него нощен бар и на 14 февруари 2021 година организирал и допуснал заведението да бъде посетено от клиенти, като деянието е извършено по време на извънредна епидемична обстановка, свързана със смъртни случаи.

М.К. ще трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 903,34 лева.

Одобреното от Разградския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК