МЪЛНИЯ В ПИК: И Румен Радев с евтин апартамент - купил ново строителство в "Гео Милев" за 600 евро на квадрат (ДОКУМЕНТ/СНИМКИ)

Евъргрийн

МЪЛНИЯ В ПИК: И Румен Радев с евтин апартамент - купил ново строителство в "Гео Милев" за 600 евро на квадрат (ДОКУМЕНТ/СНИМКИ)

712826
на 08.04.2019
МЪЛНИЯ В ПИК: И Румен Радев с евтин апартамент - купил ново строителство в Гео Милев за 600 евро на квадрат (ДОКУМЕНТ/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

И президентът Румен Радев се уредил с евтин апартамент, разузна ПИК.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Преди да стане държавен глава и по време на предишния си брак с банкерката Гинка Кесякова - през 2010 г., той е купил жилище в столичния квартал "Гео Милев", където сега живеят бившата му съпруга и двете им деца.

При сключване на сделката Радев видимо се е облажил, досущ като останалите замесени в "Апартамент гейт". 

Президентът е декларирал, че цената на апартамента от 143 кв. м. в новопостроена сграда е 168 827 лв., което е малко над 600 евро на квадрат. Пред ПИК водещи експерти по недвижими имоти съобщиха, че по това време в района имотите са се търгували на цена от минимум 1000 евро на квадратен метър с акт 16.

"През 2010 г. настъпи криза на имотния пазар и цените паднаха. Но все пак за ново строителство с акт 16 нямаше как сделките да са под 1000 евро", разсъдиха брокери пред ПИК.

Това означава, че купувайки вероятно на база данъчна оценка, Радев е спестил поне 400 евро на квадрат при изповядване на сделката. 

Президентът също се е възползвал от възможността да се изповядват сделки с имоти на база данъчна оценка, а не на реалната пазарна цена, което спестява данъци - както на купувача, така и на продавача. 

ПИК научи от брокери, че към момента цената на квадрат в този район за жилище в нова кооперация е около 1500 евро. 

Към момента имотът не присъства в декларацията на Румен Радев, тъй като още при развода той го е отстъпил на бившата съпруга и децата си. Преди години обаче той е декларирал факта, че притежава половината от него.

Как ще обясни Радев неплащането на данъци и замесването си в скандала с евтини имоти, ПИК ще ви покаже утре, когато той е свикал консултативен съвет именно по тази тема. Първо обаче ще трябва да обясни собствената си афера, преди да търси сметка на други.

 

Бившата съпруга Гинка и сина на Радев се прибират в новата кооперация, където е въпросното семейно жилище

Лъскавата сграда е построена след 2007 г. и по фасадата личи, че цените са далеч от джоба на обикновения българин

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК