COVID-19 вече бил неизбежна реалност в Северна Корея

Азия

COVID-19 вече бил неизбежна реалност в Северна Корея

8749
на 04.05.2021
COVID-19 вече бил неизбежна реалност в Северна Корея
Автор:   ПИК

Официалното издание на комунистическата партия в Северна Корея пише, че ваксинацията срещу COVID-19 не е панацея и затова гражданите трябва да се готвят за дългосрочни усилени протиепидемични мерки.

препоръчано

Изданието призовава севернокорейските граждани за усилят борбата с вируса, тъй като пандемията от коронавируса се явява неизбежна реалност, предава "Нюз.бг".

"Ситуацията в много страни доказват, че ваксините са далеч от панацея. Някои от ваксините, които се считат за високоефективни, предизвикват сериозни странични ефекти, включително и смърт, и много страни прекратиха тяхното използване", пише официозът.

Предупреждава се, че заразяване може да се случи дори и след ваксинация, предупрежват още от официоза, цитиран от агенция Новости.

Очакваше се, че Северна Корея ще получи около 1.7 млн. доза ваксини на "АстраЗенека" в рамките на кампанията за ваксинация в световен мащаб на Световната здравна организация COVAX Facility. Програмата обаче обяви, че на този етап ще забава доставката.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това