COVID-19 взе нови три жертви в Смолянско, ваксинират медиците със 175 дози

Региони

COVID-19 взе нови три жертви в Смолянско, ваксинират медиците със 175 дози

4447
на 06.01.2021
COVID-19 взе нови три жертви в Смолянско, ваксинират медиците със 175 дози
Автор:   ПИК

12 са излекуваните от коронавирус в област Смолян през вчерашния ден, шест са дехоспитализираните пациенти, съобщиха от РЗИ.

препоръчано

Новите регистрирани случаи са 13. Лицата са на възраст от 42 до 83 г., от общините: Смолян и Неделино - по 3, Мадан, Златоград и Девин - по 2, Рудозем - 1.

Шест са хоспитализирани - четирима в МБАЛ-Смолян, по един в болниците в Девин и Златоград. Седем се лекуват в дома под наблюдение на личния си лекар. Епидемиологичното проучване продължава.

Трима души са починали - две жени на 73 и 74 г. от община Мадан, с придружаващи сърдечни заболявания, диабет и астма, и мъж на 78 г. от община Чепеларе. Жените са починали в областната болница, а мъжът- в лечебно заведение в Пловдив.

175 дози ваксини бяха доставени вчера в РЗИ, за ваксинация на медици от болничната и доболничната помощ в областта. Днес се предоставят на специализираните имунизационни кабинети за поставяне до края на седмицата.

На 5 януари в здравната инспекция бе доставен и монтиран за работа при минус 70 градуса, фризер за съхранение на ваксините.

 

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това