COVID-19 съкращава живота на преболедувалите средно с 2 години

ШАРЕН СВЯТ

COVID-19 съкращава живота на преболедувалите средно с 2 години

13251
на 17.05.2021
COVID-19 съкращава живота на преболедувалите средно с 2 години
Автор:   ПИК

Средната продължителност на живота на хората след заразяване с COVID-19 намалява средно с 1,5 - 2 години.

препоръчано

Средната продължителност на живота на хората след заразяване с COVID-19 намалява средно с 1,5 - 2 години, каза пред на РИА Новости Анча Баранова, професор в катедрата по системна биология към университета "Джордж Мейсън".

Тя припомни, че коронавирусът е заболяване, с което човек може да се зарази повече от веднъж, предаде БГНЕС.

“Всяко боледуване след заразяване с коронавируса съкращава живота ни - в някои случаи, дори не малко, а значително. Сега се решава сериозният въпрос за намаляване на средната продължителност на живота на човека като вид. В развитите страни (според статистиката) средната продължителност на живота е намаляла с 1,5-2 години. Причината за това е коронавируса“, каза Баранова.

Тя поясни, че подобен извод може да се направи въз основа на статистически данни за САЩ и предложи, че в Русия данните за намаляването на продължителността на живота няма да се различават значително.

По-рано биологът предположи, че заболеваемостта в Русия ще намалее след преодоляване на прага от 30% на ваксинираните.

Повече от 14 милиона руснаци са ваксинирани срещу коронавирус в Русия с първа игла и около 10 милиона са напълно ваксинирани с по две дози, заяви вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова.

Тя поясни, че ваксинацията срещу коронавирус в различните региони на Русия протича по различен начин, а стадният имунитет се очаква да бъде постигнат до есента.

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това